2016.

12/31/2016

Assalamualaikum dan hi :)

Goodbye 2016.
Alhamdulillah, harini kita semua dah berada di penghujung tahun 2016! Tak sabar nak masuk tahun baru kan? Hehe. Yeayy and i wish nothing but hope my dream comes true. Hiks.

Nak buat flashback 2016 pun, banyak sangat manis pahitnyaaaa. Haha. So, yep, nothing much, dah boleh tutup buku lama, kita buka pulak buku baru. Okeh? Yang selalu baca blog Mimi pulak, jangan lupa sentiasa follow blog Mimi yaa!

Stay tuned untuk entri seterusnya tau. Takde idea dah. Bye.

10 Barang Yang Mimi Nak Sangat Beli di Ezbuy Malaysia!

12/28/2016

Assalamualaikum dan hi :)

Korang pernah dengar tak pasal Ezbuy? Pernah ke tak? Hihi. Okay, untuk pengetahuan, sebelum ni Mimi dah pernah share dengan korang pasal Ezbuy Malaysia dekat entri sebelum ni kalau ada yang terbaca lah kan. Haha. Shopping Online Murah Di Ezbuy Malaysia, ni entri sebelum ni tau. Jemput baca semua.

Bagi yang belum tahu lagi apa tu Ezbuy Malaysia, meh Mimi terang sikit apa mendeeee tu yang Mimi duk "Ezbuy Ezbuy". Hiks

Ezbuy ni merupakan salah satu tempat untuk korang semua yang suka sangat membeli-belah secara online ataupun bagi yang tak sempat nak bershopping kat luar lah kot. Yang penting dekat Ezbuy ni macam-macam benda ada jual dengan harga yang berpatutan. Sekali korang buka Ezbuy ni mesti rambang mata punya tak tahu nak beli apa. Mimi pun sama jugaklah. Yelah, bila dah ada banyak sangat pilihan kita sendiri pun sampai taktahu nak beli, nak pilih yang mana kan. 

Tapi kalini Mimi nak kongsi dengan korang barang apa yang Mimi nak sangat beli dekat Ezbuy ni. Mimi senaraikan kat bawah ni barang apa yang nak sangat haa. Hahaha

Memula sekali, antara barang-barang yang Mimi ingin beli di Ezbuy Malaysia ialah, 

Yang pertama sekali, sudah tentulah barang mekap. Sejak, dah terjebak dengan mekap ni sana sini asyik duk nampak mekap jelah. Adeh.

Kedua, semestinya lah kan Mimi nak beli pakaian kat Ezbuy ni. Hee Sebabnya kat Ezbuy ada banyak sangat pilihan pakaian yang Mimi sendiri pun konfius nak pilih yang mana. Lagipun, kekadang kalau ada event yang Mimi kena pergi, takkanlah asyik nak pakai pakaian sama je kan. Oppps. Tapi tapi, serius rambang mata weh kat sini. T.T

Ketiga ialah "Travel Bag". Mimi selalu juga lah travel ke sana sini bila ada kerja atau hal-hal penting.  Sekali sekali nak jugak guna travel beg yang berlainan kan? So, kat Ezbuy ni macam-macam jenis travel bag ada. Huhu

(KLIK SINI)
Keempat, kasut lah. Tanpa kasut cemana kita nak bergerak. Eh. K k tak. Sama juga macam kat atas sebab Mimi selalu travel, so, nak juga kasut baru. Bila dah selalu pakai, rabak juga lah kasut tu kan. So, Mimi rasa memang nak juga sepasang kasut baru dari Ezbuy ni. Plisssss. Huh.

Kelima ialah, aksesori wanita. Sebab Mimi rasa harga kat Ezbuy ni murah sikit lah dari tempat lain. Em, suka usha dan shopping kat Ezbuy sebab barang boleh tahan murah. Berbaloi kalau beli kan.


Keenam, jam tangan. Mimi memang takleh kalau takde jam kat tangan. Kalau pergi memana mesti atau wajib pakai. Yelah, "Masa Itu Emas" kan. So, kenalah ada jam. Tapi jam baru lah. Eh lagi. Hikhik
Ketujuh, ialah skincare. Kat ezbuy ni pun ada banyak juga pilihan skincare tau. Kita cuma tekan, klik dan beli je. Skincare yang menjadi pilihan Mimi ialah Aloe Vera Gel dari Bio Aqua ni.

http://invl.co/ms2
(KLIK SINI)

Kelapan, ialah beg tangan baru. Bukan takat travel bag baru je, beg tangan pun mestilah baru. Semua nak baru ni. Alamak, kan dah kata boleh buat kita keliru kat ezbuy ni.
Kesembilan ialah barang sukan iaitu badminton set. Asyik mekap-mekap je kan, taklupa jugalah riadah. Seminggu sekali mesti riadahkan. Haha. Lagipun, raket badminton kat rumah Mimi ni dah lama dah pakai, tunggu masa nak reput je. So, sementara ezbuy macam ada buat sale ni kita beli lah satu kan. Huhu.


Akhir sekali, barang yang Mimi nak sangat beli ialah emmm, mekap jugak, eyeshadow ni haa. Warna cokelat gituuu, sesuai lah dengan warna mekap looks yang sedang meletop sekarang ni kan iaitu "Warda Makeup Looks". Hiks!! Dah beli nanti boleh lah mekap ala-ala Warda. Hihi. Yep, benda utama yang Mimi nak beli sangat dekat Ezbuy ni tak lain dan tak bukan tapi mekap. Huahua

Ni ada lagi benda best pasal ezbuy yang Mimi nak dan mesti bagitau korang. Paling bestnya pasal ezbuy ni kan ialah sebab adanya Ezbuy Prime! Tak sama macam online shopping yang lain. Ezbuy Prime ni merupakan eksklusif program untuk semua pelanggan yang subscribe membership untuk caj penghantaran samada selama 1 tahun ataupun 1 bulan. Korang boleh pilih je mana yang korang nak. Harga untuk membership ni pulak cuma RM188 untuk 1 tahun manakala bagi yang nak subscribe selama 1 bulan sahaja pula dengan harga RM18.80 sahaja. Murahkan? Harga membership caj penghantaran ni takde limit pun. Korang boleh je nak beli berapa banyak kali sepanjang join membership ni. Em, kalau kata korang ni memang merupakan online shopping yang tegar lagi baik korang subscribe je membership ni. Tapi subscribe terus untuk yang setahun lah tau sebab ia lagi murah dan sangat menjimatkan. Jimat lebih kurang 2 kali ganda pulak tu. Wowww! Bukan sikit banyak tu. Kalau tak percaya, korang kiralah sendiri. Hehe. Em, memang banyaklah kebaikan yang korang akan dapat kalau dah subscribe Ezbuy Prime ni. Bestkan?

Untuk pelanggan baru sahaja, pertama kali korang sign up Ezbuy ni korang akan dapat FREE RM15 voucher tau! :D

http://bit.ly/syamimirosnee
Sign Up Ezbuy to get FREE RM15 Voucher!
Ezbuy juga sedang buat sale 50% off untuk item-item tertentu. Banyak betul sale! Fuhhh. Rugi lah kalau korang tak grab barang dari Ezbuy ni. Dah laa dapat RM15 voucher, lepastu ada pulak sale 50% diskaun! Wahhh.

50% Off Online Store : Ezbuy
Everything Under RM19.90
So, apalagi jangan lepaskan peluang yang ada. Jom kita sesama shopping dekat Ezbuy ni! Hikhik

Untuk lebih lanjut, korang bolehlah ke laman web Ezbuy Malaysia iaitu,




Hermo Malaysia!

12/10/2016

Assalamualaikum dan hi :)

Korang pernah dengar tak Hermo Malaysia? Rasanya dah ramai kot yang kenal Hermo ni dan tidak juga ada yang masih belum kenal kan. Okay takpa.

Kali ni Mimi nak share dengan korang apa tu Hermo Malaysia. Untuk pengetahuan, Hermo Malaysia ialah salah satu website kecantikan dan online shopping yang menjual pelbagai produk-produk skincare, mekap dan macam-macam lagi lah. Kebanyakan produk-produk Hermo yang Mimi tahu adalah datangnya dari Korea. Haa, best kan? Korang yang nak shopping produk kecantikan Korea dah takpayah nak gi jejauh ke Korea dah, korang boleh terus pi website ni je.

Pelbagai produk skincare, mekap dan kecantikan yang ada dalam website ni boleh buat kita rambang mata tau. Sampai taktau nak pilih yang mana satu. Lebih-lebih lagi untuk orang macam Mimi ni. Huargggh.

Okay. Sambung lagi.

So, ni adalah kali pertama Mimi shopping dekat Hermo Malaysia. Mimi sangat tertarik dengan website ni tau. Kenapa tah. Hahaha. Maybe sebab Mimi beauty addict kot. Kahkah. Jadi, jom kita tengok barang apa yang dah jadi pilihan Mimi masa usha-usha website ni. Bagi yang dah follow instagram Mimi memang korang dah tau lah kan Mimi beli apa kat Hermo. Hahaha. Bagi yang belum follow jommmms kita tengok ye.

Hermo Malaysia
Tadaaaaaaaaa! 

Barang yang Mimi udah grab dekat website Hermo Malaysia!


Barang yang menjadi pilihan Mimi ialah Cc Cream dari Lakme dan juga Lipgloss dari Silky Girl! Kalau korang perhati kan kotak Hermo tu, korang akan nampak moto dari Hermo iaitu "Turnin' Beauty In A Click' haa sesuai sangatlah untuk orang macam Mimi kan. Click click je boleh beli, boleh cantik sekelip mata dengan mudah tanpa perlu pergi ke store yang jauh-jauh tu kan? :D

So, tu jelahhhh untuk entri kali ni yea. Ada masa nanti Mimi cerita lebih details pasal produk-produk ni tau. 

Untuk lebih lanjut mengenai Hermo Malaysia, korang boleh lah pergi ke details seperti berikut iaitu,

Website : Hermo Malaysia
Instagram : Hermo Malaysia
Facebook : Hermo Malaysia


Stay tuned untuk entri seterusnya okeh. Terima kasih sudi baca dan jangan lupa komen di ruangan entri dibawah. Babai! :*


Box Of Joy x Lazada Online Revolution 2016

11/30/2016

 Assalamualaikum dan hi :)

BoxOfJoy X LazadaOnlineRevolution2016 | Sempena jualan akhir tahun, Lazada telah mengadakan jualan online terbesar yang dinamakan sebagai Lazada Online Revolution. Tema untuk jualan kali ini ialah Brands For All manakala jualan berlangsung dari 11.11.2016 sehingga 12.12.2016. Haa, tinggal lagi beberapa minggu je. Siapa tak kenal Lazada? Antara website online shopping yang terbesar di Malaysia kottt.

Untuk pengetahuan korang, sempena online revolution ni Lazada menawarkan harga barangannya dengan diskaun yang begitu banyak sekali tau sehingga 90%. Haa, masa ni lah kalau korang nak memborong dekat Lazada pun. Hahaha :D

Tapi apa yang paling bestnyaaaaa yang Mimi nak kongsi dengan korang ialah bila Mimi dapat special box dari Lazada iaitu Box Of Joy sempena Online Revolution 2016!

Terima kasih, Lazada Malaysia untuk kotak tuuuu!

Korang pun mesti dah tak sabar nak tengok apa dalam kotak tu kan dan kotak ni pun lawa kan? Warna merah gituuuu. Hihi

Jadi, mehhh kita lihat apa yang ada dalam special box ni ye.



Hashtag untuk Lazada Online Revolution kali ni ialah #LZDMYRevolution.


Bila dah buka website Lazada nanti jangan lupa "Search for your favourite brands" tau. Kalau nak lagi senang, contohnya korang tak sempat buka website Lazada dekat desktop, korang boleh memuat turun je aplikasi Lazada dekat henfon korang macam gambar kat atas tu.




Sebelum tu, selain dari special box yang diberikan oleh Lazada, Mimi juga dapat beg Ola Bola dari Nestle Milo Malaysia! Terima kasih Milo Malaysia! Beg yang bersaiz sederhana ni sesuai sangat lah untuk Mimi yang suka travel ni kan. Hahaha :D


Barang-barang dalam special box yang Mimi dapat dari Lazada Malaysia. Antaranya ialah Nescafe White Coffee Rasa Pandan, Mamy Poko Gentle Baby Wipes, Voucher RM11 dari Lazada, Tefal Manual Chopper, Sandisk Ultra Dual Drive m3.0, Logitech Wireless Speaker dan Mythic Oil dari Loreal.


Website : Lazada Malaysia

Bagi korang yang baru pertama kali nak membeli belah di website atau mana-mana aplikasi Lazada, korang boleh lah guna code ini juga untuk mendapat lagi 20% diskaun. Whoaaa! Code yang perlu digunakan seperti tertera di bawah tau, USE CODE : 20LAPOR25. Code ni cuma valid dari 1 November 2016 sehingga 17 December 2016 sahaja tauuuu. Jadi, kalau sesiapa yang rasa nak beli barangan dari Lazada dengan harga murah bertambah murah, cecepat klik website atau memana aplikasi Lazada, order barang yang korang nak dan masukkan code tu tau.

http://www.lazada.com.my/online-revolution/?offer_id=143&affiliate_id=129864&offer_name=MY+Homepage+-+General_0&affiliate_name=VIP+Affiliate+Network+Ltd&transaction_id=10284bf465fd7ba0dad6a893e6ec1b&offer_ref=_xxmo0000000at0500&aff_source=

Website Lazada : Lazada Malaysia (KLIK SINI)

Review | Khloe Skin Serum

11/23/2016

Assalamualaikum dan hi :)

Khloe Skin Serum | Kalini Mimi nak review dan share dengan korang semua mengenai satu produk skincare yang terbaru iaitu Serum. Yep, sejak dua menjak ni, kulit Mimi sendiri pun mengalami masalah kulit kering. Sadissss betul. Hm

Biasanya orang yang mengalami masalah kulit kering ni adalah disebabkan oleh beberapa faktor. Antaranya ialah kurang minum air putih, cuaca panas teruk, kurang vitamin ataupun mungkin sebab mekap yang terlalu lama. Tu antaranya lah. Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai kulit kering boleh lah jumpa pak google aja. Hihi

Ok, sooo, Mimi pun ada jumpa produk yang menarik untuk dishare dengan korang. Haa, produk tersebut ialah Khloe Skin Serum.

Khloe Skin Serum ini ialah serum yang mana ianya berfungsi sebagai primer untuk melembabkan kulit. Haa, tu cuma salah satu dari kebaikan serum ni tau. Ada lagi tapi korang kenalah baca entri ni sampai habis. Hikhik.

.

.

.

.

Tadaaaaaaa! Tengok gambar kat bawah ni !

Ni lah yang Mimi cakap serum best tu. Hehehehe


Sejujurnya, apa yang paling Mimi suka mengenai serum ni ialah disebabkan oleh baunya yang sangat menarik perhatian tau. Sambil tulis entri ni pun rasa macam nak bau je bau serum ni sepanjang masa. Serius! Khloe Skin Serum ni mempunyai bau yang sangat wangi. Bau serum ni bau buah berry gituu. Bau macam gula-gula pun ada.



Antara kebaikan Khloe Skin Serum ni ialah melembabkan kulit serta mengawal pengeluaran minyak dari kulit wajah, menjadikan kulit anjal dan flawless, membuatkan tona kulit menjadi sekata, mengelakkan wajah menjadi kusam dan kulit tampak lebih bersih dan sihat.



Em, Mimi dah cuba pakai serum ni tau. Korang bila lagi? Hihi



Aite. Jom kita tengok testimoni dari pengguna Khloe Skin Serum kat bawah :)










Untuk lebih lanjut korang boleh lah pergi ke instagram atau facebook Khloe Skin Care seperti dibawah ni tau,

Instagram :khloeskincare_hq

Akhir sekali, terima kasih sudi baca, jangan lupa komen. Stay tuned untuk entri seterusnya, okay :D

My Simple Daily Makeup!

10/13/2016

Assalamualaikum dan hi :)

Since ramai yang tanya, Mimi pakai skincare apa kat muka. Pakai apa untuk tu pakai apa untuk ni. So, kalini Mimi akan share satu persatu mengenai beauty tools dan skincare yang Mimi guna kat korang ye. Tapi untuk entri ni Mimi cerita dulu mengenai My Simple Daily Makeup. Hehehe

Alhamdulillah, bila ramai yang bertanya, banyak feedback dari entri sebelum ni, idea untuk menulis blog pun makin bertambah.

So, tadaaaaaa! Ni ialah barang-barang yang memang selalu Mimi guna untuk simple daily makeup. Dah nama pun simple makeup. Mestilah barang pun sesimple je kan. Yang penting semua barang mekap harian yang Mimi gunakan ni tersangatlah murah, berpatutan dan berbaloi. Semua orang mampu milik tauu. 

Bagi Mimi tak kisah kalau skincare ataupun satu-satu mekap tu murah. Yang penting bila pakai berbaloi. Haa, gitu. 


Okay, barang pertama yang Mimi mesti guna untuk mekap harian ialah moisturiser! Moisturiser ni memang Mimi wajib pakai sebab Mimi ada masalah kulit kering. So, sedikit sebanyak ianya membantu jugalah untuk melembabkan dan melembutkan kulit Muka Mimi. Moisturiser yang Mimi gunakan ialah Safi Aloevera. Ianya selamat dan suci. Hihi. K, bagi yang selalu mengikuti perkembangan Mimi kat blog, sebelum ni Mimi pun dah ada tulis entri pasal Safi Moisturiser Aloevera ni kan? Kalau korang nak baca, boleh cuba scroll entri kat bawah okeh. 


Yang kedua, untuk mengelakkan kulit muka dari terkena sinaran cahaya matahari, Mimi mesti pakai day cream. Day Cream ni bukan je anti sinaran matahari malahan ianya juga untuk mencerahkan kulit dan bagi tona kulit tampak lebih sekata. Mimi guna Syma Day Cream sebagai rutin harian. 


Kemudian, taknak bagi muka nampak pucat Mimi pakai eyebrow pencil. Yang ni bergantung pada korang samada nak pakai atau pun tak. Ada setengah orang taknak ambik masa yang lama. Memang dorang tak pakai lah eyebrow pencil ni. Eyebrow Pencil untuk lukis kening ni Mimi pakai yang BSC punya. 


Selain tu, Mimi jugak akan pakai blusher untuk mekap harian. Blusher yang Mimi guna pakai ni ialah dari ODBO. Blusher ni tak perlulah meriah sangat pun takpa, cukup bagi muka nampak lebih berseri-seri je sikit. Takdelah pucat sangatkan macam tak cukup darah pulak kan. Kalau kulit korang jenis yang kemerah-merahan dah, tak perlu pakai blusher pun takpa, kan macam badut pulak. Hehe :D


Akhir sekali, yang paling penting untuk nampak diri korang lebih konfiden, korang jangan lupa pakai lip ice dan juga liptint tau. Kalau taknak pakai liptint boleh skip pakai lip ice je. Pakai lipice sebab nak elakkan kulit bibir kering. Liptint pun fungsi nya lebih kurang sama dengan blusher, nak bagi bibir korang nampak kemerah-merahan. Yang ni terpulang kat korang nak pakai ke tak. Yang penting lip ice tu sangat perluuu! Disamping dapat merawat dari bibir menjadi kering.


So, tu jelah 'My Daily Mekap' a.k.a Mekap Harian dari seorang Mimi. Bagi Mimi mekap harian ni kita takyah over sangat. Simple pun dah memadai. Yang penting bagi kaum wanita kita akan menjadi lebih konfiden. Betul tak? Hihihi.


Bagi yang baca entri ni, terima kasih korang kerana sudi baca. Kalau ada apa-apa yang nak ditanya korang boleh lah email je Mimi terus ataupun komen di ruangan komen dibawah yea. Mana tahu kot ada yang Mimi boleh bantu korang. Papepun, semoga entri ni sedikit sebanyak memberi manfaat untuk korang semua.

Terima kasih daun keladi, jangan lupa jumpa di entri lain lagi! :D






Tanda-Tanda Tubuh Kita Kurang Air.

10/12/2016

Tanda-Tanda Tubuh Kita Kurang Air

* Kulit Kering




Kulit kita memerlukan air yang cukup supaya kelihatan berkilat dan licin. Kulit yang hidrasi ialah kulit yang kurang sihat. Sekiranya kita minum air secukupnya, kulit kita pasti akan menjadi lembut dan lembab. Walaupun kita dah sapu losyen atau krim tapi kita dapat perhatikan keadaan kulit yang masih kering sekiranya kita kekurangan air dalam badan.

*Pening Kepala




Sekiranya pening kepala kita berbeza daripada hari-hari biasa, ini menunjukkan yang kita kurang minum air. Sebagai contoh, perhatikan pergerakan kita. Pening akan bertambah teruk apabila kita membongkok atau bergerak dengan pantas. Ini tandanya yang tubuh anda dihidrasi dan memerlukan banyak air. Ingat! Kalau kita berpeluh dengan banyak pun, jangan lupa untuk minum banyak air juga.

*Lapar



Lapar selepas makan bermakna tubuh kita perlukan air. Tubuh kita memerlukan air yang lebih banyak daripada makanan! Makanya, selepas ni, jikalau anda berasa lapar, minum segelas air dan lihat perubahannya, okay?

*Mulut Kering



Air liur merupakan salah satu penyebab kita kurang air. Sekiranya mulut kita kering, ia boleh menyebabkan kecelaruan kekal mulut dan tekak. Mulut kering boleh jadi akibat ubat-ubatan tertentu ataupun kekurangan air. Jadi, biasakan diri untuk membawa bersama sebotol air supaya kita dapat minum air dengan lebih kerap.

*Pitam



Dalam banyak keadaan, tubuh kita akan kehilangan banyak cecair yang akan menyebkan rasa hendak pitam. Cecair dalam dalaman telinga kita juga boleh mengakibatkan rasa pitam, seiiring dengan dehidrasi. Sekiranya mengalami keadaan tersebut, kita hendaklah minum segelas air. Biasanya keadaan ini berlaku kepada atlit kerana terdedah pada terik matahari.


Kesimpulannya, jangan lupa minum air secukupnya. Kalau lebih takpa, jangan terkurang! Seseorang yang sihat akan pergi ke tandas sebanyak enam atau tujuh kali dalam sehari tetapi bergantung pada jumlah air yang diminum jugalah. Hehehe.

Sekian, tips untuk harini. Terima kasih sudi baca. Jangan lupa komen dibawah.

Sumber : Majalah

Shopping Online Murah Di ezbuy Malaysia!

9/21/2016

Assalamualaikum dan hi :)

Shopping Online Murah Di ezbuy Malaysia | Hai korang, harini Mimi nak share dengan korang salah satu laman web online shopping yang murah di Malaysia iaitu ezbuy (KLIK SINI). Macam Mimi kekadang kalau Mimi nak beli sesuatu barang dan malas nak kuar rumah kan. So, Mimi lagi suka untuk membeli online. Tambahan lagi, tempat tinggal Mimi ni agak jauh dari pusat membeli belah.

Mimi pun pilih ezbuy Malaysia sebagai tempat untuk membeli belah secara online! Haa. Kemain membeli belah. Hahaha

Selain itu, sebenarnya bila kita beli barang secara online ni kekadang lagi senang untuk kita pilih barang sebab mudah dan cepat.

Jom Mimi share dengan korang cara mudah untuk shopping online dengan ezbuy ni. Korang ada dua pilihan tau samada mahu membeli terus melalu laman web ataupun korang cuma perlu memuat turun aplikasi ezbuy pada gajet korang je.

Mimi prefer untuk memuat turun aplikasi pada gajet. Sebab lagi cepat. Gajet memang konfem sentiasa ada pada tangan korang kan. Haha.

So, ni caranya.

Memula sekali, apa yang korang perlu buat ialah korang hanyalah perlu download ataupun memuat turun aplikas ezbuy pada gajet korang. Macam gambar kat bawah ni.

ezbuy Malaysia
Bila dah muat turun, korang register dulu apa yang patut. Once dah berjaya register, korang pun log in je lah akaun ezbuy korang tu dan akan keluar macam ni. 

Masa nak beli barang, korang pergi dekat search or product URL tu untuk pilih barang yang korang nak beli.



Haa, macam-macam ada kan. Ok, Mimi pilih mekap untuk shopping di ezbuy. Hihi :D

Kemudian, search je barang yang nak korang, scroll ke bawah sampai jumpa mana yang berkenan di hati.




Mimi pilih Bioaqua Aloe Vera Lip Balm! Ce tengok harga tu? Murah je kan. Tak sampai sepoloh hinggit pun lip balm nya. Kuikui

Dah pilih korang pun klik button troli tu untuk beli.





Dah tekan troli, akan keluar macam ni. Ni ialah item subtotal yang korang beli. Kalau korang beli dua tiga barang ke atas jangan lupa tengok item subtotal korang berapa. Kan terlebih bajet pulak. Eh :D

Kemudian, tekan 'Next' untuk prosedur seterusnya.



Yang ni ialah 'Delivery Methods' dimana korang hanya perlu pilih jelah macam mana cara untuk penghantaran ke tempat korang kan. Senang je. 




Dah pilih delivery method, masukkan 'New Address' dan bila dah siap tekan je 'Done'.


Bila dah klik 'Done', korang pun 'PAY' lah! Hihi.


Dah siap pay, jangan lupa tekan confirm lagi sekali untuk pengesahan ye. Ni kiranya cek untuk kali terakhir lah. Kot ada yang terlebih beli atau terkurang ke kan.



Dah confirm? So, siaplah order korang. Haa, senang sangat kan. Kemudian, apa lagi? Em, takde apa dah lah, kita tunggu je barang sampai terus ke rumah. 

Untuk maklumat lanjut, korang boleh je terus ke, laman web ezbuy : https://ezbuy.my/https://ezbuy.my/.

atau


atau