Spek Baru Lagi !

7/07/2015

Assalamualaikum Dan Hi :)

Setelah beberapa tahun menggunakan spek lama, akhirnya mimi dapat spek baru lagi. Memula memang eksaited nak dapat spek baru ni. Kengkononnya nak tukar laa yang baru. Tapi tengok-tengok dengan power-power sekali kena tukar. Masalahnya power yang kena tukar tu bukannya sikit, tapi banyak jugaklah. Sedih je rasa. Yelah, kena tambah power lagi. Ingatkan makin kuranglah kan power rupanya tidak. Ok. Mimi tak kisah.

Ni lah spek terbaru mimi. Spek minions tuu. Mimimiminions. Hihi. Konon nak cantik pakai spek macam Emma Maembong dalam cerita Isteri Separuh Masa tu. Last last yang ni mimi dapat selepas dipengaruhi oleh orang-orang sekeliling. Cantik dok? Jangan kata dok cantik laa. Mimi tumbuk kang.

Hi, Im Mimimiminions! :D

Power dah bertambah. Sabo jelah ye dok? Ceritanya begini power mimi ni, power bukan sebarang power. Ok? Bukan power rangers, powerbank atau sebagainya. Tapi power spek mimi laa kedua-dua belah mata bertambah dari teeeet ke teeeet, secara kasarnya kedua-dua belah mata ni power bertambah sebanyak seratus oi. Terkejut mimi. Tulah banyak sangat faktor yang menyebabkan power ni bertambah. Antaranya ialah banyak sangat study, *eh*. Dalam erti kata lain banyak sangat ngadap buku laa centu. Tapi since mimi dah lama tanam anggur kat rumah ni. So, i dont think that it was the main reason why my power bertambah. Em, banyak sangat online, banyak sangat ngadap phone! Yes, now i found the main reasons why. Online lelama sampai mata penat, banyak sangat ngadap laptop. Kemudian, hadap phone lelama juga, or hadap phone dalam gelap, dalam erti kata lain focus on something terlalu lama dan pencahayaannya tak cukup. Gitu laa lebih kurang. Pastu, pesen mimi ni pulak dah tahu mata tu empat bukan nak pakai mata lagi dua tu. Biarkan je, kalau nak tengok tv pun rilek je duk depan-depan tv dan tengok. Macam kita lah peminat setia cerita tuu, padahal rabun. See, kan dah banyak penyebabnya kenapa power spek tu bertambah kepada teet. 

Em, tu jelah sedikit sebanyak punca kenapa power mata tu bertambah. Sikit jelah mimi cerita ye sebab mimi ni pun bukannya expert sangat bab-bab ni kan. Harapnya lepas ni lebih berhati-hatilah dan kurangkan membuat segala benda yang boleh menyebabkan mata ni bertambah rabun.

Akhirnya, hasilnya begini. Muka selepas memakai spek minions ni. Ok dok? :D

Mimimiminions.

You Might Also Like

5 comments