Cara Untuk Turn On Night Mode Twitter.

8/28/2016

Assalamualaikum dan hi :)

Mimi eksaited dengan twitter baruuu!

Kenapa?

Sebab twitter baru ni dah ada "Night Mode" tau. Sebelum tu korang dah updated twitter ke belum? Kepada pengguna twitter sekalian, korang tahu tak apa tu night mode twitter? Kalau masih ada lagi yang taktahu, jom baca entri ni sampai habis ye. So, entri kali ni Mimi nak share Cara Untuk Turn On Night Mode Twitter korang.

Mula-mula, macam biasa korang perlu lah sign in twitter korang. Kalau yang takde twitter lagi, kena lah sign up dulu kan. Hihi

Twitter

Kemudian, korang cari button settings dekat tepi edit profile tu.

Cari button settings.

Haa, macam gambar kat bawah ni kan. Yang Mimi bulatkan. Tu ialah button settings ye. Korang tekan sahaja button tu.


Bila dah tekan button settings, twitter korang akan keluar macam ni tau. Macam-macam list settings ada, turn on night mode, view lists dan lelain lagi lah kan.

Dah keluar macam tu, korang pun tekan lah "turn on night mode" tu supaya twitter korang sentiasa berada dalam night mode. Hihi

Turn On Night Mode

Bila dah siap tekan "turn on night mode", twitter korang pun akan jadi camni!

Tadaaaaaa.

Haa, lawa kan bila twitter dah jadi night mode? Hihi

Siap!

Akhir sekali, kalau korang nak tukar semula twitter korang macam yang asal, korang ulang je step tadi tu, Gi dekat button settings, dan tukar je kepada turn off night mode! So, nanti twitter korang pun akan berbalik lah kepada yang asal. 

Mudah je kan? :D

Last but not least, sesapa yang ada twitter tu meh lah follow twitter Mimi, Syamimi Rosnee . Jom kenal-kenal. Dah follow tu tegur jelah tau, jangan senyap pulak. Hihi. Nanti cemana nak kenal. :P

Twitter : @SyamimiRosnee

Papepun, terima kasih sudi baca! Jangan lupa komen entri dibawah dan follow blog Mimi juga tau.

XOXO





You Might Also Like

0 comments