Teruja.

6/30/2015

Assalamualaikum Dan Hi :)

Alhamdulillah untuk ibadah puasa hari ini. So, kita dah masuk puasa hari yang ke-14 kan. Wahhh. Sekejapnya masa berlalu. Tak sabar rasanya untuk hari-hari yang keseterusnya. Korang pulak apa macam? Barang raya dah prepare ke? Kuih raya dah buat dah? Ke kuih tunjuk je. Eh. Macam awal je tanya. Hikhik.

 Tapi dah tak awal sangat lah kan, dah nak masuk pertengahan bulan puasa pun ni. So, better kalau kita prepare persiapan raya awal-awal kan. Nanti takdelah kita berserabut. Ye dak? Kita prepare laa seslow. Alahai, tak sabarnya. Yang penting, nak balik kampung jumpa saudara mara yang dah lama tak jumpa. Seronoknya. *terlebih excited pulaks* :D 

Emm, tapi sebenarnya mimi sendiri pun still tak prepare apa-apa lagi. Sadis betul. Huargh T.T. Baru 20% kot siap. And  I cannot wait for the preparation. Bab-bab raya ni memang laju betul. Haha

Daisy Merah.
Apa-apa pun disaat kita sedang berhempas pulas untuk membuat preparation raya, jangan lupa pulak ramadhan tak habis lagi. Amalan-amalan ibadat wajib dan sunat yang lain jangan lupa seperti terawikh dan sebagainya. Kemudian, disamping kita beribadat tu, jangan lupa jugak dekat fakir miskin dan bersedekah lah setakat yang mampu. Ok?

Tu jelah, sedikit pesanan dari empunya belog ini.

Lots of love, Mimi.

You Might Also Like

1 comments